En gruppröstbrevlåda används när man vill att kunden ska kunna lämna ett meddelande på tex huvudnumret eller annat gruppnummer, flera personer kan då lyssna av och hantera denna gruppröstbrevlåda.

Gruppröstbrevlåda skapas under Organisationsinställningar och Gruppröstbrevlåda. Här väljer man vilken ljudfil som ska spelas upp och vilka användare som ska få SMS och/eller Epost-notifiering för att kunna hantera funktionen.

Vill man tex att ett huvudnummer som ringer på en svarsgrupp ska hamna i gruppröstbrevlådan om inget svarat på en viss tid, så styr svarsgruppen till gruppröstbrevlådan efter X minuter/sekunder.