För aktuella priserna på utlandssamtal när du är i Sverige, se utlandsprislistan

 

När du befinner dig inom EU/EES: 

Du kan ringa och skicka meddelanden inom EU/EES samt hem till Sverige för samma pris som inom Sverige.  Det gäller oavsett vilket abonnemang du har hos oss.
Datamängd som ingår inom EU/EES är minst 80% av den data du har på ditt abonnemang upp till 20GB. (Om du har ett 7GB-abonnemang så ingår 6GB. Har du ett 50GB så ingår 20GB)

Missa inte att följande länder i Europa inte ingår i EU/EES:
Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien, Färöarna, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kosovo, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Schweiz, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland, Turkiet, Ryssland. OBS: Storbritannien och Gibraltar ingår inte heller från 2021-05-01
Inte heller den norra, turkiskt kontrollerade delen av Cypern räknas in i EU/EES.

Länder inom EU/ESS:
Österrike, Estland, Italien, Portugal, Belgien, Finland, Lettland, Rumänien, Bulgarien, Frankrike, Litauen, Slovakien, Kroatien, Tyskland, Luxemburg, Slovenien, Cypern, Grekland, Malta, Spanien, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Sverige, Danmark, Irland, Polen. ESS: Island, Lichtenstein, Norge
Specifika regioner som inkluderas:
Kanarieöarna, Ceuta, Melilla (Spanien)
Åland (Finland)
Martinique, Guadelope & Saint-Martin, Fr. Guyana, Rénuion, Mayotte (Frankrike)
Madeira, Azores (Portugal)

Bra att veta:
Om man befinner sig i gränstrakter mot länder utan fri roaming bör man vara försiktig. Idag ligger de flesta mobiltelefoner och drar bakgrundsdata även om du inte aktivt surfar på din telefon. Stäng av roaming om du inte vill riskera att få dyra kostnader.

Tänk på att våra abonnemang är till för dig som i första hand bor i Sverige. Den surf som ingår i ditt abonnemang gäller om du befinner dig utomlands under en begränsad tid. Om du, under en sammanhållande period på mer än 16 veckor, surfar mer i mobila nät i andra EU/EES-länder än vad du gör i mobila nät hemma i Sverige kan vi komma att ta ut en extra avgift.

 

När du befinner dig i övriga världen:

Zon Ringa till Sverige, inom landet
eller till annat land
SEK/min
Ta emot samtal
SEK/min
Skicka SMS
SEK
Data
SEK/MB
EU/EES Som hemma Som hemma Som hemma Som hemma
Övr. Europa* 7,16 4,20 2,80 26
Världen 1* 12,00 12,00 2,80 99
Världen 2* 16,00 12,00 2,80 99
Världen 3* 16,00 12,00 2,80 N/A

*För att se vilka länder som tillhör vilken Zon, se längst ner på på sidan om Respass

När du anländer till ett nytt land kommer du att få ett SMS med aktuella priser för samtal och surf. Även möjlighet att köpa fastpris-paket genom att svara på SMS.
Om ditt paket skulle ta slut så kommer du få ett nytt SMS med möjlighet att köpa till mer.

Bra att veta:
Tänk på att idag ligger de flesta mobiltelefoner och drar bakgrundsdata även om du inte aktivt surfar på din telefon. Stäng av roaming innan du landar utomlands om du inte vill riskera att få dyra kostnader.

Behöver jag stänga av min röstbrevlåda utomlands?
Att ta emot meddelanden till röstbrevlådan är alltid kostnadsfritt, att lyssna av den kostar som ett samtal till Sverige (om du inte redan köpt ett Respass eller lyssnar av ditt meddelande via Mobilapp/Softphone/Mail och du har WIFI eller surfpaket). Du behöver alltså inte stänga av eller inaktivera röstbrevlådan även om du åker utomlands.

Tips:
Slipp dyra överraskningar – Köp Respass så får du fastpris för surf, Läs mer på Respass

in TeleProffs Mobilabonnemang Tags: Roaming