Det finns ett antal olika blockeringar i mobiltelefoner som gör att alla eller vissa samtal inte ringer på telefonen.

Nedan finns 3 scenarier för Iphone och 2st för Android, kontrollera att ingen av funktionerna är aktiverade. Ett annat effektivt sätt att se om det är mobiltelefonen som blockerar samtalet är att flytta SIM-kortet tillfälligt till en annan telefon.

Iphone:

1. Om du ibland upplever att det inte ringer på din iPhone, men du ser samtalen som missade i mobiltelefonen, kontrollera då följande.

Det finns något som heter ’Stör ej’ som gör att samtal nekas till din telefon. (går att ställa in på olika sätt men standard nekas samtal när skärmsläckaren är aktiv)
Om du har ’Stör ej’ aktiv så visas en halvmåne längst upp i display på telefonen enligt bild nedan (observera att på Iphone X och senare så syns inte halvmånen i alla menyer, kontrollera enligt inställningar nedan).

storej

Gå in under ’Inställningar > Fokus> Stör ej’ och avaktivera funktionen.
Se till att ni stänger av både ”Manuellt” och ”Schemalagd” (kan se lite olika ut mot nedan bild).

storej2

2. Är det bara ett specifikt nummer som du inte får samtal ifrån så kan du ha råkat blockera detta nummer. Klicka på I-tecknet i-box på detta nummer i samtalslistan, alternativt öppna kontakten i din kontaktbok. Gå längst ner och klicka på ”Avblockera den här uppringaren”.
blockeratnr

3. Det finns en funktion som blockerar samtal som din Iphone anser är okända för dig:
– Inställningar>Telefon>Tysta ned okända uppringare: Välj Av

Android:

1. Se denna länk om hur du kan ta bort nummer som blockerats.

2. Det finns en funktion som blockerar samtal som din Androidtelefon anser är okända för dig:
– starta Dialer/Telefondelen
– tryck på de tre punkterna längst upp till höger
– välj inställningar
– välj blockera nummer
– avmarkera blockera okända/dolda nummer

in Mobiltelefoni Tags: blockerad kontaktringer ejStör ejupptaget