Tyvärr pågår det ständigt så kallade ”fraud-attacker” mot telefoni-kunder. Detta innebär att ni som kund skulle kunna bli utsatta för att ”skojarna” kapar ert konto (om ni inte har ett tillräckligt säkert lösenord) och ringer dyra utlandssamtal.
För er säkerhets skull så har vi aktiverat upp ett antal spärrlistor för att undvika att ni skulle råka ut för väldigt dyra samtalskostnader utifall någon skulle lyckas knäcka ert lösenord i GO eller att de kommer åt ert mailkonto då de kan begära nytt lösenord.

Detta kan dock tyvärr innebära att ni inte kan ringa ett visst land som ni har behov av. I så fall hjälper vi givetvis er att ändra detta så att ni kan ringa dit ni har behov av.
Vi förstår att detta kan skapa irritation, men hoppas på förståelse och att vi gör detta för er skull. Vi har inte haft någon kund som blivit drabbad, men kollegor i branschen har haft kunder som fått fakturor på 6-siffriga belopp.

Vad är då ett säkert lösenord?, ja, det finns många olika åsikter om detta och det är ingen skillnad på om det gäller din telefon, din dator eller mailkonto etc.
Men håller man sig till minst 8-10 tecken med blandat små och stora bokstäver, siffror och specialtecken så anses det som säkert.
Alla användare som vi på TeleProffs skapat åt er kunder de senaste 3 åren har vi skapat med slumpgenererade lösenord som ej finns dokumenterade någonstans, så de är säkra.

Det finns 8st spärrlistor där alla kunder som standard ligger i lista 2.

 1. Outside Nordics (Only allows calls within the Nordic countries.)
 2. Outside most common destinations 1 (Only allows calls within the EU and EEA + Australia, Canada, China, Hong Kong, Japan, South Korea, USA.)
 3. Outside most common destinations 2 (Only allows calls within Europe and + Australia, Canada, China, Hong Kong, Japan, South Korea, USA. Some European countries still blocked, like Albania, Kosovo and North Macedonia which are well known fraud destinations.)
 4. Outside Global 1 (Allows calls to destinations on a global basis, but still restricted to more regulated countries.)
 5. Outside Global 2 (More global destinations allowed, still, mainly trusted destinations, but some not so regulated countries.)
 6. Outside Global 3 (Most global destinations allowed)
 7. Outside Global 4 (Only known fraudulent destinations are blocked)
 8. Global (No blocking at all. All destinations are allowed. High risk of fraud if the customer account is hacked)

  För komplett lista över exakt vilka landskoder som är spärrade i resp. lista, klicka här
  Önskar ni ändra vilken kategori ni ska ligga i så mailar behörig kontaktperson till support@TELsupport
in Allmänt