Bluff-SMS

Det har senaste tiden cirkulerat väldigt mycket bluff-sms. Många där det ser ut som att du fått ett röstmeddelande, klickar man där på någon länk så finns risken att dina uppgifter kommer i orätta händer. Viktigast är att aldrig lämna ut några person och/eller bank-uppgifter, men genom att klicka på en länk så kan program/app installeras på din telefon som i värsta fall gör den oanvändbar.

Här finns ett par sidor med lite information och ”bra att tänka på”:
https://www.mobil.se/nyheter/sms-om-leverans-av-paket-sa-avgor-du-om-det-ar-bluff
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/bluff-sms-och-bluffmejl/