Windows Phone-stöd försvinner från TeleProffs GO

2017-12-01 kommer support för Windows Mobile-appen att upphöra.

Detta innebär att inga fler releaser kommer att släppas för appen, samt att vi ej längre kommer kunna erbjuda er support gällande appen.

Framtida växeluppgraderingar kommer ej heller ta hänsyn till hur detta kan påverka Windows Mobile-användare.

Detta görs då det är ohållbart att lägga resurser på att utveckla och ta hänsyn till ett operativsystem som knappt har någon användarbas.

Windows Mobile har idag en global marknadsandel på ca 0,3% och i Sverige i alla fall under 1% (det går ej att mer exakt uppskatta andelen i Sverige på grund av det låga antalet användare).

Dessa resurser kan därför användas på ett mycket bättre sätt mot att fortsätta utveckla apparna för Android och Apples iOS.

Vi råder er därför att snarast möjligt byta era Windows Mobile-telefoner till antingen Android eller iOS för att vi skall kunna garantera funktionalitet i växeln med era mobiler och mobilappen.

För det fåtalet av er som fortfarande använder Windows Mobile, kommer detta såklart få en negativ påverkan. Detta ber vi självklart om ursäkt för, men hoppas samtidigt att ni har förståelse för varför det här beslutet har tagits.