Elgiganten väljer TeleProffs AB

El-giganten Logistik AB väljer ny kommunikationsplattform från TeleProffs

Elgiganten erbjuder allt inom hemelektronik, hushållsapparater, kök, ljud & bild, PC & Mac, film & spel, telefoni, gps, foto mm. En tillväxt med 590 miljoner kronor, motsvarande 6,9 procent, gav Elgiganten en rekordomsättning på 9,1 miljarder för räkenskapsåret 2014/2015. Rörelseresultatet uppgick till 88 miljoner kronor. Alla inköp sker på Nordisk basis och produkterna samlas i deras nordiska distributionscenter i Jönköping. Distributionscentret försörjer Elkjøp-koncernens 390 varuhus i Norden med varor.

El-giganten Logistik AB har nu tecknat avtal med TeleProffs som leverantör av ny kommunikationsplattform.

El-giganten Logistik AB har ca 470 anställda och lösningen består av PC-telefoner, mobiltelefoner och en DECT-lösning som täcker en yta på hela 115000 kvm (närmare 14 fotbollsplaner). DECT-lösningen är en sömlös kombination av nya IP-DECT-basar samt återanvändning av ett 30-tal basstationer från befintligt telefonsystem. För att ytterligare öka mobiliteten, så har Elgiganten även valt att investera i en förstärkningslösning för bättre GSM/3G-täckning inomhus.

Tack vare intern utbildad kompetens, så har Elgiganten möjlighet att sköta dagliga förändringar i systemet på egen hand. Här kan de enkelt styra öppettider och meddelanden, ändra namn, byta nummer samt avläsa komplett statistik.

För Elgigantens del var ”bra relation och hög tillgänglighet” de viktigaste kraven vid upphandling av nytt telefonisystem.

Vi tackar El-giganten Logistik AB för förtroendet och ser fram emot ett långvarigt samarbete.

Om Elgiganten

Elgiganten, som Elkjøp-koncernens svenska del döptes till, gjorde sitt intåg på den svenska marknaden den 28 september 1994, då varuhuset i Barkarby slog upp portarna. Idag finns 78 Elgiganten-varuhus och 78 Elgiganten Phone House-butiker i Sverige. Elgigantens verksamhet har under alla år präglats av samma målsättning – att erbjuda kunderna kända varumärken till låga priser med kunden i centrum. Företaget har blivit utsett till ”Sveriges Bästa Företag” i kategorin Hemelektronikkedjor 2016.